Pakowarka próżniowa to urządzenie wykorzystywane zarówno w lokalach gastronomicznych czy firmach cateringowych, jak i w domach prywatnych. Służy bowiem do odsysania powietrza z foliowych opakowań w celu przedłużenia przydatności do spożycia znajdujących się wewnątrz produktów. Dodatkowo daje możliwość wdrożenia szczelnego zgrzewu. Posiadanie takiej maszyny gwarantuje oszczędność pieniędzy, bezproblemowe utrzymanie porządku oraz zdrowe odżywianie. 

Wysoka funkcjonalność to priorytet

Wybierając pakowarkę próżniową, należy najpierw wziąć pod uwagę jej budowę. Na rynku są dostępne przede wszystkim modele komorowe i listwowe. Te pierwsze ze względu na wygodę użytkowania i powtarzalność pracy świetnie sprawdzają się w zastosowaniach profesjonalnych. Drugie natomiast z powodu mniejszego rozmiaru stanowią idealny zakup do domu lub mieszkania. Jeśli chcemy się dowiedzieć więcej na temat poszczególnych rodzajów pakowarek, to koniecznie przeczytajmy artykuł zamieszczony na stronie tego sklepu online: https://pakowarkiprozniowe.pl/pakowarki-prozniowe-rodzaje. Oczywiście ogromne znaczenie mają też parametry techniczne. Chodzi tutaj zwłaszcza o moc (najlepiej między 100 a 180 W), podciśnienie (im wyższe, tym bardziej hermetyczne pakowanie), długość listwy zgrzewającej (musi być dostosowana do zabezpieczanych produktów) oraz liczbę zgrzewów (jeden, dwa lub trzy). Dodatkowo pożądana jest funkcja usuwania nadmiaru wilgoci.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

8 + dziewiętnaście =