Pandemia sprawiła, że restauracje musiały trochę zmienić profil działania. Większość lokali z obsługi stacjonarnej przestawiła się na dania na wynos lub na dostawę do domu. O sukcesie w takiej sytuacji decyduje standard serwowanych potraw, jak również opakowania, w których są podawane. Rozmaczające się pudełka o nieciekawej formie sprawiają, że klient nie wróci do nas ponownie. Co możemy zrobić? Najlepiej zainwestować w dobre jakościowo pojemniki styropianowe na jedzenie. Takie tworzywo świetnie utrzymuje temperaturę, nie wchodzi w reakcję z kwasami zawartymi w żywności i jest neutralne dla smaku.
Kupowanie pudełek z wyższej półki nie musi być dużym obciążeniem dla budżetu restauracji. Pojedynczy egzemplarz takiego opakowania to zazwyczaj koszt kilkudziesięciu groszy. Jeśli niezbędną ilość pojemników kupimy w hurtowych ilościach u producenta, na pewno cena będzie jeszcze bardziej korzystna. Poza tym warto pamiętać, że estetyczne opakowanie wydawane na wynos przyciągnie klientów, dzięki czemu będziemy mogli w ten sposób zwiększyć obroty. Wykorzystując tę sytuację, staniemy się bardzo konkurencyjni wobec innych lokali, które nie przykładają takiej uwagi do dań dostarczanych do domów.